Thursday, October 6, 2016

Leivanädal

Sel nädalal tähistasime koolis ja ka klassis eraldi leivanädalat. Õpetaja Liivilt saime leivaküpsetamiseks juuretist. Teisipäeval neljanda tunni ajal käisime kodunduse klassis erinevate lisanditega leibu küpsetamas. Tutvustasin õpilastele leivaküpsetamise eri etappe. Selline tähtis tegevus vajab ju pikemat tegevust.
 Esmaspäeva õhtul lisasin juuretisele sooja vett ja rukkijahu. Segasin kördiks ja panin ööseks kerkima. Koolis said lapsed juba ise tegutseda. Jagunesime kolme rühma. Ühed tegid seemnete ja mandlilaastudega leiva, teised singimaterjaliga leiva ja kolmandad magusa leiva kuivatatud puuviljadest. Jagasime kördi kolmest ja õpilased said ise tainast sõtkuda, nägid kuidas uut juuretist võetakse ja panid ise oma sõtkutud leiva ahju. 



Kahjuks ei saanud me samal päeval leiba maitsta, sest leiva küpsetamine võttis ikka mitu tundi aega. Neljapäeval oli see tore päev kus sai tundide ajal omaküpsetatud leiba taluvõiga maitsta. Üllatus oli minu jaoks see, et enamusele õpilastele meeldis seemnetega leib kõige rohkem. Eks ta kõva võitu meil välja kukkus, kuid ikkagi enda tehtud.
 



Koolimajas oli neljapäeval teisel korrusel erinevate leivasortide näitus. Leivad olid taldrikute peale väiksemateks tükkideks lõigatud ja pakendid olid kõrval, et oleks näha mis leivaga on tegu. Päeva lõpuks said õpilased leivad ära süüa.


No comments:

Post a Comment